Menu

Tisková zpráva – Festival POHO den nabídne zábavné zakončení letních prázdnin na pláži Karvinského moře

Letošní ročník festivalu POHO Den, který se uskuteční na nedávno upravené pláži Karvinského moře, přinese návštěvníkům pravou dovolenkovou náladu. Účastníci se mohou těšit na pohodové odpoledne plné hudby, plážových her a vodních aktivit pro dospělé i děti. Partnerem akce je skupina Prima, která nabídne aktivity s Primáčkem pro ty nejmenší, MAGIC SHOW v podání Obinn Magic, známého z pořadu Československo má talent, i ReUse Roadshow kutila Pepy Libického. POHO den se uskuteční 27. srpna 2023 u Karvinského moře. Vstup na festival je zdarma.

„Na Karvinsku máme velké plány. Území, které dříve patřilo těžbě, chceme vrátit lidem. Aby se do těchto míst vraceli nejenom za prací, ale hlavně za zábavou a odpočinkem. Připravujeme řadu projektů, které tuto oblast zatraktivní, vytvoří tu nová pracovní místa a udělají z ní významné místo na mapě Moravskoslezského kraje. Je určitě dobře, že to tady díky festivalu ožívá už teď,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Sportovní nadšenci budou mít možnost vyzkoušet různé aktivity, u kterých nebudou chybět instruktoři, a to například paddle boardy, biatlonovou střelnici a hřiště na pétanque nebo kroket. Navíc se účastníci můžou vydat také na romantickou plavbu lodičkou po Karvinském moři. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena speciální dětská zóna plná her a aktivit. Celodenní program bude zakončen večerní beach párty se známým ostravským DJ Lowa. V rámci celého dne nebude chybět ani gastrozóna nebo letními koktejly.

„Festival POHO Den pořádáme už třetím rokem s cílem oživit postupně jednotlivá místa v pohornické krajině na Karvinsku. Stejně jako předešlé roky je pro nás rozvoj Karvinska hlavně o místních aktivních lidech a komunitách, a proto jsme rádi, že jsme opět mohli spolupracovat se spolkem Lodičky Dokořán, který se letos s námi na akci významně podílí. Pro letošní rok bylo naší prioritou uspořádat opravdu pohodový den, v rámci kterého si lidé odpočinou od každodenního shonu a zakončí prázdniny na krásné pláži u Karvinského moře. Navíc se na akci můžou dozvědět více o našem transformačním programu POHO 2030, který řeší celkový rozvoj pohornické krajiny,“ řekl předseda představenstva regionální rozvojové agentury MSID Václav Palička.

„Jsme rádi, že projektem POHO den můžeme navázat na předešlou spolupráci se zástupci Moravskoslezských Investic a Developmentu i neziskové organizace Lodičky dokořán a podílet se na již druhém ročníku akce v této pohornické krajině. Letos přinášíme pestrý program pro všechny členy rodiny v podobě workshopů s kutilem Pepou Libickým, návštěvníky okouzlí OBINN MAGIC svou zábavnou kouzelnickou show, který jako jediný český kouzelník v loňském roce postoupil do semifinále pořadu Československo má talent a nebude chybět ani autogramiáda známých tváří. V blízké době navíc plánujeme v rámci komunitního projektu Prima SVĚT otevření nového odpočívadla přímo u Karvinského moře,“ uvádí Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima.

V rámci akce bude zajištěna posílená autobusová doprava a bude k dispozici také parkování pro osobní automobily.

Organizátory akce jsou Moravskoslezské Investice a Development, a.s., které koordinují program POHO 2030 a místní spolek Lodičky Dokořán, který zaštiťuje festival technicky a produkčně. Partnerem akce je skupina Prima, Moravskoslezský kraj a město Karviná. Více informací k festivalu najdete v popisu na události na Facebooku nebo na webových stránkách programu POHO 2030.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.