Menu

Tisková zpráva – I letos se zaměstnanci úřadu vydali na úřad bez auta

Moravskoslezský kraj se opět připojil ke kampani Evropský týden mobility, kterou od roku 2002 vyhlašuje Evropská komise. Už podvanácté se krajští úředníci rozhodli nechat svá auta doma a přijet do práce hromadnou dopravou, na kole, koloběžce nebo třeba pěšky.

„Letošní kampaň má motto NEPLÝTVEJ ENERGIÍ, což je téma s ohledem na energetickou krizi skutečně velmi aktuální. Moravskoslezský kraj čistou mobilitu podporuje dlouhodobě, naše auta jezdí na CNG, pro cyklisty jsou před úřadem stojany, k dispozici jsou elektronabíječky pro kola i pro auta. Zvyšující se množství vozidel ve městech je markantní, trpí životní prostředí, řidiči mají potíže s parkováním, kvůli hustému provozu se dokonce stává, že jet autem je časově náročnější než sednout třeba na tramvaj. Po městě se dá i bez auta pohybovat chytře, rychle a pohodlně,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Evropský týden mobility se letos konal od 16. do 22. září, zapojit se do něj mohou obce, neziskové organizace, úřady, soukromé subjekty i jednotlivci. V minulém roce se do kampaně zapojilo téměř 3000 obcí v 51 zemích nejen v Evropě. V Moravskoslezském kraji se vloni zapojily například Ostrava, Kopřivnice, Havířov, Opava, Nový Jičín nebo Třinec.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.