Menu

Tisková zpráva – Mistrovství světa žen ve florbale 2025 se uskuteční za podpory Moravskoslezského kraje i města Ostrava

Světový šampionát žen ve florbale se vrátí v roce 2025 po dvanácti letech zpět do České republiky a stejně jako naposledy ho budou hostit Brno a Ostrava. Právě v moravskoslezském městě bude turnaj vrcholit a fanoušci mohou těšit na medailové souboje v Ostravar areně. Klíčová bude také finanční podpora ze strany Moravskoslezského kraje a města Ostravy.

Mistrovství světa žen ve florbale, které se koná každé dva roky, proběhne v České republice od 6. do 14. prosince 2025 a účastnit se ho bude 16 týmů z celého světa. České florbalistky, které vybojovaly bronz na v neděli skončeném šampionátu v Singapuru, budou patřit opět mezi adeptky na zisk medaile a podporovat je na jejich cestě přímo v dějišti budou desetitisíce fanoušků, další miliony pak u televizních obrazovek. Signál ze šampionátu totiž poputuje do desítek zemí po celém světě.

„Máme velkou radost, že se šampionát opět vrátí do míst, kde to všichni velmi dobře známe. V Ostravě vrcholilo mistrovství světa žen i v roce 2013, odehráli jsme zde také skupinu světového šampionátu muž v roce 2008 a dva skvělé ročníky superfinále a nesmíme zapomenout na finálový turnaj Poháru mistrů. Všechny tyto akce se těšily velkému zájmu fanoušků a věřím, že na ně dokážeme navázat jak kvalitou organizace, tak skvělou diváckou kulisou,“ říká směrem k šampionátu Daniel Novák, prezident Českého florbalu.

„Jsem velmi rád, že tato mimořádně významná světová sportovní akce zavítá opět do Ostravy. Máme skvělé publikum a sportovní akce umíme uspořádat na té nejvyšší úrovni. Sport podporujeme dlouhodobě a významným způsobem. Krom výjimečného sportovního zážitku má šampionát také nezanedbatelný přínos pro rozvoj sportu, cestovního ruchu a dalších souvisejících oblastí, včetně prezentace města i regionu,“ konstatoval Jan Dohnal, primátor města.

„Jsem hrdý na to, že Moravskoslezský kraj bude opět hostit špičkovou sportovní událost. Přispěje na to 3 miliony korun. Věřím, že Mistrovství světa žen ve florbalu v roce 2025 bude mít pozitivní vliv na rozvoj sportu, kultury a cestovního ruchu v našem regionu. Budu rád, když právě tento šampionát přiláká veřejnost ke sportování a bude motivovat k pohybu i naše nejmenší. I díky sportu se totiž mladí lidé učí v běžném životě nejen vyhrávat, ale i zvládat prohry a jít dál. A věřím, že je bude motivovat obrovská vůle a vytrvalost, se kterou do všech závodů sportovci jdou,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

„Bez podpory státu, krajů i měst by nebylo možné velkou světovou akci uspořádat. Moc si vážíme podpory, která se nám jak od Ostravy, tak od Moravskoslezského kraje opakovaně dostává. I díky tomu se opět vrátíme po dvanácti letech s ženským šampionátem i do Ostravy a věřím, že hráčkám, realizačním týmům i fanouškům doručíme fantastický zážitek,“ doplnil Novák.

“Z pohledu mezinárodní federace patří Česky florbal v organizování světových akcí mezi absolutní špičku, takže očekávání všech zemí bude hodně vysoké. Já jsem přesvědčený, že i šampionát v Brně a Ostravě ukáže, že čeští fanoušci jsou ti, kteří dokáží vytvořit skvělou atmosféru a všichni včetně zahraničních návštěvníků budou mít z MS ty nejlepší zážitky,” okomentoval mistrovství světa žen v roce 2025 viceprezident Mezinárodní florbalové federace Filip Šuman.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.