Menu

Tisková zpráva – Most přes řeku Opavu ve Vrbně pod Pradědem získal titul česká dopravní stavba 2022

Správa silnic Moravskoslezského kraje získala prestižní ocenění. Most přes řeku Opavu ve Vrbně pod Pradědem, který nechala postavit na místě toho původního ve špatném technickém stavu, získal titul Česká dopravní stavba 2022.

Cenu uděluje Ministerstvo dopravy, generálním partnerem je Ředitelství silnic a dálnic. Stavba Silnice II/445 rekonstrukce mostu 445-032 přes řeku Opavu ve Vrbně pod Pradědem byla oceněna v kategorii Silniční a dálniční stavby do 50 milionů korun.

„Moravskoslezský kraj vlastní silniční síť o délce 2752 km s 1142 mosty. Stará se o ni příspěvková organizace Správa silnic Moravskoslezského kraje se 450 zaměstnanci a šesti provozními středisky. Na starosti mají přípravu a realizaci modernizací a rekonstrukcí dopravních staveb včetně mostů, stavební dozor a podílí se na tvorbě resortních dopravních koncepcí a investičních strategií. Jsou to profesionálové na svém místě a jsem rád, že získali ocenění ve velké konkurenci,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro dopravu Radek Podstawka.

Původní most byl postaven v roce 1962. Povrch komunikace pokrývala dlažba z žulových kostek, zatékalo na jeho opěry, beton byl provlhlý a degradoval. „Jeho technický stav byl špatný, nižší byla i jeho zatížitelnost. Nový most je jednopolový obloukový s dolní mostovkou. Jeho výstavbou se zvětšila také rezerva pro průtok stoleté vody. Nové jsou i chodníky a veřejné osvětlení,“ dodal ředitel Správy silnic MSK Tomáš Böhm, který ocenění za stavbu osobně převzal.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.