Menu

Tisková zpráva – Pětikilometrový úsek Frýdecké v Českém Těšíně je po modernizaci

V Českém Těšíně skončily práce na modernizaci pětikilometrového úseku silnice II/648. Vozovka se modernizovala od křižovatky s Vělopolskou v Horním Žukově až po křižovatku Frýdecké ulice s Jablunkovskou. Investorem akce byl Moravskoslezský kraj, který na tento projekt získal peníze z EU.

„Od konce letních prázdnin se v Českém Těšíně po Frýdecké jezdilo, jak se říká, na semafory. Provoz byl omezen kvůli rekonstrukci a modernizaci celkem pěti kilometrů silnice, která už byla v neuspokojivém stavebně-technickém stavu. Po patnácti týdnech prací mohou řidiči vidět zřetelnou změnu. Silnice je moderní, jezdí se na ní komfortněji, ale taky bezpečněji. Všem řidičům přeji šťastnou jízdu a děkuji za trpělivost během nutných uzavírek,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a doplnil, že v posledních dnech mohli řidiči silnici už využívat v režimu stavby, kolaudaci získá stavba v těchto dnech.

„Tato investiční akce vyšla na 36,2 milionu korun, z evropských zdrojů jsme získali 30,8 milionu, se zbytkem bylo počítáno v krajském rozpočtu. Součástí stavby byla i rekonstrukce autobusových zálivů s asfaltovým povrchem, krajnic a silničního odvodnění, lokálně byly upraveny přídlažby a obrubníky, také bylo obnoveno dopravní značení. Věřím, že řidiči tuto modernizaci ocení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania a doplnil, že zhotovitelem byla společnost STRABAG. Upřesnil, že projekt byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.