Menu

Tisková zpráva – Umělá inteligence jako nový komunikační nástroj – téma blížící se konference pro starosty

Starostové z Moravskoslezského kraje se letos zaměří na marketing ve veřejné správě. Na tradiční Konferenci pro starosty se společně s odborníky ponoří do nových marketingových trendů a objeví možnosti, jak může umělá inteligence obohatit jejich komunikaci. Ani letos nebude chybět představení jednotlivých krajských agentur, které starostům odprezentují své služby pro obce na konkrétních příkladech spolupráce. Konference proběhne 26. října 2023 v Ostravě a pořádá ji regionální rozvojová agentura MSID pod záštitou Moravskoslezského kraje.

„Ve veřejné správě je velmi důležité být v kontaktu s občany a dokázat je oslovovat. Proto je pro obce a města velmi důležitá marketingová komunikace. Konference nabídne starostům široký pohled na nové trendy v této oblasti, včetně krizové komunikace a využití umělé inteligence, která teď hýbe světem. Sám se na konferenci těším, protože bude skvělou příležitostí nejen k diskuzi o tom, jak umělá inteligence může zjednodušit naše každodenní úkoly, ale také jak může zlepšit komunikaci samotných obcí a podpořit inovace v různých činnostech," řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Na konferenci představí své služby a aktivity všech pět krajských agentur (MSID, MS Pakt, MEC, MSIC a MS Tourism). Kromě toho bude program letošní konference zaměřen na přednášky odborníků v oblasti komunikace rozvojových projektů měst a obcí (Frank Bolt Advokáti) a využívání umělé inteligence pro místní rozvoj (Urbanica). Součástí konference bude také panelová diskuze, která bude zaměřena na marketing pro veřejnou správu.

"Konference pro starosty se stala každoročním fórem, kde starostové z celého Moravskoslezského kraje mohou diskutovat o klíčových otázkách týkajících se místní samosprávy, sdílet zkušenosti a hledat inovativní řešení pro jejich obce. Letos jsme opět spojili síly s ostatními krajskými agenturami, které na konferenci představí své činnosti a konkrétní příklady z praxe, které mohou obcím pomoct v jejich rozvoji," dodal předseda představenstva regionální rozvojové agentury MSID Václav Palička.

Na konferenci bude také speciálně oceněna obec Hrádek, která letos získala 2. místo v celostátním kole soutěže Vesnice roku. Bodovala tak mezi celkem 175 obcemi, které se letos do soutěže přihlásily.

Konference pro starosty se ukuteční 26. října 2023 v Ostravě v Dolní oblasti Vítkovice v malém sálu budovy GONG od 8:30.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.