Menu

Tisková zpráva – Úřad není nuda. Hejtmanství zve na den otevřených dveří, kromě programu lidé uvidí i zlatý poklad

Den otevřených dveří Krajského úřadu Moravskoslezského kraje se uskuteční ve čtvrtek 28. září. Od 9:30 až do 13 hodin mají zájemci možnost nahlédnout do jindy nepřístupných prostor úřadu, seznámit se s jeho činností, diskutovat s představiteli kraje a užít si bohatý doprovodný program. Velkým lákadlem bude vystavený poklad, návštěvníci na vlastní oči uvidí zlatý diadém z doby bronzové nalezený před necelým rokem v Opavě.

„Těšíme se na každého, kdo nás na dni otevřených dveří navštíví. Chceme ukázat, jak zajímavá je naše práce, že jsme tu pro občany, a že úřad opravdu není nuda. Návštěvníci budou moci nahlédnout do mé kanceláře, můžeme si spolu popovídat nejen během diskuze naplánované na 11. hodinu v jednací síni krajského zastupitelstva. Ukážeme techniku záchranářů, předvedeme naše elektroauta, lidé ochutnají práci studentů krajských gastroškol. Program, který připravujeme, je skutečně bohatý. Můžu prozradit, že ukážeme i poklad, který se před rokem našel v Opavě. Zlatý diadém z doby bronzové je podle zákona ve vlastnictví našeho muzea v Bruntále, takže ho přivezeme lidem ukázat do krajského města,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Den otevřených dveří se bude konat v prostorách a před budovou Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě na ulici 28. října 2771/117. Dveře úřadu se lidem otevřou v 9:30. Akce, na kterou je bezplatný vstup, potrvá do 13 hodin.

„Na krajský úřad lidé během roku nejčastěji chodí třeba kvůli kotlíkovým dotacím, s žádostí o uznání zahraničního studia nebo třeba pro povolení chovat exotické zvíře. Teď je zveme na úplně jinou návštěvu. Mohou se dozvědět, že kraj zřizuje střední školy, nemocnice nebo třeba sociální zařízení, mohou otestovat své zdraví a kondici, vyzkoušet brýle pro virtuální realitu nebo se poradit s nutriční specialistkou. Na přípravách programu se podílejí nejen zaměstnanci krajského úřadu, ale i krajské příspěvkové organizace. A já jim všem za to děkuji,“ uzavřel ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.