Menu

Tisková zpráva – Zavěšená vstupenka otevře dveře Těšínského divadla všem

Těšínské divadlo se ve spolupráci s Charitou přidává k dobročinnému projektu Zavěšená vstupenka. Cílem je zpřístupnit místa v hledišti i těm, pro které je návštěva kulturní akce z finančních důvodů nedosažitelná.

„Projekt Zavěšená vstupenka vznikl v roce 2017 v brněnském Divadle Polárka proto, aby děti ze sociálně slabších rodin mohly na dětská představení. Je to skvělá myšlenka, která potěší nejen obdarovaného, ale určitě i toho, kdo takový dobrý skutek udělá. K tomuto projektu se postupně připojují další divadla, vloni se navíc projekt rozšířil o verzi pro dospělé. Jsem rád, že se nově dají vstupenky darovat, chcete-li zavěsit, i v Těšínském divadle. Kultura se tak stává dostupnější i těm, kteří by si jinak návštěvu divadelního představení nemohli dovolit,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo.

Z původní podoby koupit lístek a ten nechat v prostoru divadelní pokladny, bude mít Zavěšená vstupenka v Těšínském divadle podobu elektronickou a čtyři cenové úrovně (100-300 Kč). Stejně, jako je tomu u klasických vstupenek.

„Dárce i obdarovaný zůstanou v anonymitě. S jejich výběrem bude Těšínskému divadlu pomáhat Charita Český Těšín, která s potřebnými všech generací ve městě a jeho blízkém okolí pracuje. Postupně budeme chtít zapojit také neziskové organizace s podobným zaměřením i pro města v regionu, kam jezdíme hrát našim předplatitelům,“ sdělila za Těšínské divadlo Kateřina Mertha.

Nejde o první dobročinnou aktivitu Těšínského divadla. Před Vánoci jeho zaměstnanci pravidelně přispívají do vánočních sbírek (Ježíškova vnoučata, Krabice od bot). Zapojili se také do pomoci ukrajinským uprchlíkům, kterým z darů veřejnosti během několika dnů vybavili provizorní domácnost.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.